Hemen Arayın

Su Tesisatı Temizliği ve Su Tesisatı Dezenfekte Hizmeti

Su tesisatları, depodan gelen suyun hanemizde son kullanım alanına gelene kadar taşıması sağlayan boru hatlarıdır. Zamanla su tesisatları kirlenir.
Bu kirliliğin belirli başlı sebepleri bulunmaktadır. Örneğin tesisatınıza bakteri bulaşmış ise yosunlanma ve suda kararma yapar, yada su deposu temizliği ihmal edildiğinde tesisatlarda da kirlilik oluşur.
Su tesisatı temizliği yapmadan önce mutlaka su deposu temizliğinin de yapılması gerekir. Bunun sebebi tesisat temizliği ancak su deposu temizliği yapılarak mümkündür.

Su deposu temizliği sonrası depoya belirli oranda atılan dezenfektan ürünler, tüm tesisatınıza hidrofor vasıtasıyla yüksek barda basılır. Sonrasında hane içerisindeki tüm musluklardan temiz su gelene kadar ortalama 5 dakika su akıtılır.
Öngörülen koşullarda sağlıklı su kullanım ve tüketimi için 6 ayda bir su deposu temizliği, senede birde su tesisatı temizliğinin ihmal edilmeden yaptırılması gerekir.
Su tesisatı temizliği yalnız plastik boru hatlarına uygulanır. Bakır, demir veya metal alaşım tesisat hatlarına su tesisatı hizmeti verilemez.
Su tesisatı temizliği sonrası tesisatta bulunan tüm bakteri, ve spor grupları yok edilir.

Su tesisatı temizliğinde tıkanıklık problemi sonlanmaz. Bu hizmetin amacı tesisatta bulunan çamur, balçık ve kirlilik teşkil edecek tabakanın yok edilmesi, bakteri ve türevlerinin izole edilmesidir.
Su deposu her ne kadar temiz olur ise olsun tesisat temizliği yapılmadığında son kullanım alanımıza mevcut su temiz olarak gelmez.

Su tesisatı temizliği ne zaman yaptırılır?


1. Çeşme suyunda koku varsa,
2. Çeşme suyunun renginde kararma yada değişiklik varsa,
3. Çeşme suyu kumlu yada çamurlu geliyorsa,
4. Çeşme suyundan yosun tabakalar geliyorsa,
5. Çeşme suyuna yani tüm su tesisatı hattına bakteri bulaşmışsa,
6. Çeşme suyundan pas geliyorsa,
7. Suyla yapılan kişisel temizlik sonrası alerjik durumlar ortaya çıkıyorsa,
8. Suyla yıkanan gıda tüketimi sonrası ishal, kusma ve ateş gibi kronikleşen ve devamlılığı olan sağlık problemlerinde,
9. Her depo temizliğinde yada en geç senede bir,
Su tesisatı temizliği hizmeti işinin ehli, zorunlu yetki ve kalite belgelerine sahip kuruluşlara yaptırılmalıdır.
Su tesisatı temizliği hizmeti için firmamızdan destek alabilir yada temsilcinizden gerekli bilgilere ulaşabilirsiniz.

Su Tesisatı Temizliği Nasıl Yapılır?

1. Depo içerisindeki temizlik için gerekli ekipman ve ışıklandırma sağlanır.
2. Depoda kalan az miktardaki su dalgıç pompa yoluyla giderden tahliye edilir.
3. Basınçlı kompresörle kir sökücü madde kullanarak deponun duvarlarındaki oluşan kirlerin çözülmesi sağlanır.
4. Dipte oluşan tortu ve çamur basınçlı pompa ile depo dışına verilir.
5. Depo iç temizliği yapıldıktan sonra, depo zeminine suyla karıştırılıp homojenleştirilen ve insan sağlığına zararlı olmayan dezenfektan madde dökülür.(Kullanılacak dezenfektanın miktarı depo ebatına göre hesaplanır)
6. Hidrofor yoluyla dezenfektan karışım tesisat damarlarında dolaştırılarak devir daim tapılır.
7. Dezenfektan karışımın tüm tesisat kanallarına teması kontrol edilir.
8. Dezenfektan maddeyle temizlenen tesisatın suyu dışarı atılır.
9. Depo tekrar basınçlı pompa yardımıyla yıkanır.
10. Su deposu aynı gün kullanıma teslim edilir.
Su tesisat temizliği su deposu temizliği hizmetinden sonra talep gelmesi durumunda yapılmaktadır. Ayrı bir ücretlendirme ile müşteriye sunulur. Su tesisatı temizliğinin talebi genellikle uzun süre temizlenmeyen su depolarında veya taşıma, kuyu suyu kullanan kurum ve kuruluşlarda kullanıcının su tüketimi esnasında yosun, çamur ve koku ile karşılaşmasıyla oluşur.
Su tesisatı temizliği sağlıklı bir su tüketimi için iki yılda bir yaptırılması gerekmektedir.
Bu süre yukarıda sayılan nedenlerin yoğunluğunda altı aya kadar kısalabilir.
MUTLAKA 6 ayda bir su tesisatı temizlik ve dezenfeksiyonunu yaptırmanız gerektiğini unutmayın.

Su deposu temizliği ve dezenfeksiyon hizmetleri için bize ulaşın: (0212) 554 0 555

su tesisat temizliği

Su tesisatı temizliği hizmeti ile ilgili sık sorulan sorular ve cevaplar ;

Siz değerli müşterilerimizden gelen talepler doğrultusunda Su tesisat boruları nasıl temizlenir ? Su borusu temizleme ne kadar sürer ? Paslı su boruları nasıl temizlenir ? Borudaki kireç nasıl temizlenir ? Tıkalı temiz su tesisatı nasıl açılır ? Su tesisatı temizlik hizmeti ne kadar sürer ? Su tesisat temizliği her tesisata uygulanır mı ? sorularının cevabını vermeye çalışacağız.

Su tesisat temizliği sistemi besleyen, depo ve hidrofordan çıkan suyun tüm sisteme ulaşmasını sağlayan hattın temizlenmesi işlemidir. Sadece su depolarının temizliğini yaptırmak, tüketim alanımıza gelen suyun temiz olacağı anlamına gelmemektedir. Depodan yada şebekeden direk gelen su ,boru hatlarının içerisinde zamana bağlı olarak kirlenme meydana getirir. Her depo temizliğinde mutlaka su tesisatı temizliğini yaptırmanızda fayda bulunmaktadır.

Su tesisat temizliği ile tesisat içerisinde zamanla birikmiş kir, pas ve kireç temizlenebilmektedir. Bazı durumlarda bu maddeler tesisat içerisinde tıkanıklığa bile yol açarken, bu tıkanıklığın önüne geçebilmek için her 6 ayda bir komple su tesisatınızı temizletmenizde fayda bulunmaktadır.

Su tesisatı temizlik hizmeti genellikle plastik hatlara uygulanan bir işlemdir. Bakır hatlara da uygulanmakta fakat tesisatın sağlamlığı konusunda ön keşif yapmak gerekir.

Su tesisat temizliği süresi, mevcut tesisatın uzunluğuna ve dağılımına göre ortalama 3 – 5 saat aralığında sürebilmektedir. Su borularında oluşan tıkanıklık içinde su tesisatı temizliği hizmeti yapmak gerekir. Su borusu temizleme hizmeti ihmal edilmemelidir.

Su tesisatı temizliğinde; su borularına depodan hidrofor vasıtasıyla kimyasal verileceği için bu hizmet esnasında tüketici suyu aktif olarak kullanamamaktadır. Lavabo, mutfak, kısaca suyun her aktığı musluk yada çeşmeden kirli ve dezenfektanlı suyun temize dönene kadar tazyikli akıtılması gerekir.