Hemen Arayın

Konya Su Deposu İzolasyonu

Su depoları genel anlamda bütün ihtiyacımızı karşılayan suyun muhafaza edildiği alandır. Sağlıklı ve kaliteli bir yaşam için su depolarının muhafaza edildiği alanın temizliği ve bakımına dikkat edilmeli ve bu temizlik periyodik olarak takip edilmelidir. 2007/67 genelgesine göre de su depolarının, su kesintisi olduğu dönemlerde 3 ayda bir, standart durumlarda en az 6 ayda bir temizletilme zorunluluğu vardır.

Depoda kaçak olup olmadığı depodaki su ölçme yöntemi ile anlaşılabilir. Su kaçağı olan depolara su deposu izolasyonu uygulanmalıdır.

Bu yöntem de depoya giden ana şebeke su vanası kapatılıp depodaki su ölçülür. Sisteme şebekeden direkt bağlantı yapılır ve depodan su kullanılmaz. 3 gün sonra su tekrar ölçülür. Eğer su seviyesinde azalma varsa depoda kaçak olduğu anlaşılır.

Genel olarak bakıldığında Konya ilimizde izolasyon yönteminin önceliği, uygun izolasyon ve yalıtım modelinin seçilmesi ve en doğru şekilde uygulanmasıdır. Uygulanacak olan izolasyon modeline karar verilebilmesi ve uygun modelin seçilip deponun steril hale getirilebilmesi için öncelikle su deposu temizliği yapılmalıdır. Temizlik sonrası uygun izolasyon metot ve yöntemleri belirlenir.

Su depoları temizliği yaptırılmadığı takdirde, su deposu izolasyonu Konya işlemi doğurabilecek durumlar oluşabilmektedir. Bu durumlar depolarda oluşan su kaçaklarıdır. Su kaçakları deponun yarılması, sıva kaybı, korozyona bağlı çatlaklar ve benzeri durumlarda oluşan problemlerdir.

Bunun dışında depodaki suyun daha steril bir ortamda muhafaza edilmesi adına da su deposu izolasyonu hizmeti yaptırılabilir.

Su deposu izolasyonunda, uygun metot seçilebilmesi için deponun niteliği de oldukça önemlidir. Çünkü paslanmaz, çelik, galvaniz, sac, beton fayans kaplamalı her depoya izolasyon yapılabilirken, plastik, polietilen, fiber depolara izolasyon yöntemi uygulanamamaktadır. Bunun yanı sıra delinmiş bir metal alaşım su deposuna da izolasyon yöntemi uygulanması mümkün değildir.

Tüm şehirlerimizde olduğu gibi Konya şehrinde de, su deposu izolasyon hizmetini profesyonel bir şekilde uygulamaktayız.

Konya ilimizde su deposu izolasyonu hizmeti su kaçağı olan depolara ve suyun daha steril ortamda muhafaza edilmesini gerektiren durumlarda uygulanmaktadır.

Epoksi, PVC Membran Kaplama, Sürme Bazlı İzolasyon; İzolasyonda kullanılan yöntemlerdir.

Ancak epoksi, PVC membran, sürme bazlı izolasyon ayırt etmeksizin, su deposu izolasyonunda kullanılacak olan malzemelerin, mutlaka, gerekli testlerden geçmiş ve Sağlık Bakanlığı onay belgeleri bulunan malzemeler olmasına özellikle dikkat edilmelidir. Bunlara dikkat edilmemesi durumunda, kullanılan malzemeler, insan sağlığını tehdit edebilmekte ve ciddi sağlıksal sorunlar doğurabilmektedir. Malzemeler kesinlikle solvent içermemelidir. İzolasyon öncesi ve sonrası mutlaka depo temizliği yaptırılmalı ve sonrasında düzenli periyotlarda depo temizliği takip edilerek yaptırılmaya devam edilmelidir.

Sanıldığı kadar yüksek maliyetlere çıkmayan Konya su deposu izolasyonu düzenli ve gayet titiz bir yöntemle uygun fiyatlara yapılmaktadır. Bu yöntem ve metotlar ile Konya su deposu yalıtımı sıkça uygulanan bir hizmettir.

Su deposu izolasyonu Konya işlemlerinde Sağlık bakanlığı onaylı, gerekli testlerden geçmiş ve kesinlikle solvent içermeyen malzemeler kullanmaktadır. Sağlığınız için tercihlerinizi özenle ve ivedilikle yapmanız gerekmektedir.

Paslanmaz, sac, modüler veya galvaniz depolarda, delinme problemi yoksa Epoksi izolasyon yöntemi uygulanmaktadır.

Beton su depolarına uygulanan su deposu izolasyonu yöntemi PVC Membran kaplama ve sürme bazlı yalıtımdır. Ancak fayans kaplama yapılmış su depolarına sürme bazlı izolasyon yöntemi uygulanabilmesi için, ara akrilik astar uygulaması yapılması gerekmektedir. Diğer bir seçenek olarak astar uygulaması yapılmadan PVC membran kaplama izolasyon yapılabilmektedir.

Önemle belirtmek gerekir ki “Plastik, Polietilen, Fiber” su depolarında herhangi bir izolasyon yöntemi uygulanamaz. Piyasada solüsyon, yapıştırıcı adı altında çok fazla malzeme ve bu malzemeleri uygulamaya teşvik eden firmalar bulunmaktadır. Böyle firmalara asla güvenilmemelidir.

Plastik bir su deposuna uygulanan herhangi bir işlem tutmamaktadır. İlk başlarda yapışsa da kısa süre içerisinde yarılmalar meydana gelecektir.

Plastik depolarda çatlak, yarık vb. durum ile karşılaşılırsa hiçbir işlem yapılmadan deponun yenilenmesi en doğru seçenektir.

Su kaçağı olan bir depoya özellikle PVC membran kaplama izolasyon uygulaması daha sağlıklı sonuçlar vermektedir. Sürme İzolasyon, suyu steril olarak muhafaza etmekte çok etkili olsa da, kaçakları durdurmada %60 başarı göstermektedir.

Bunun sebebi; suyun zamana bağlı aşındırma, korozyon etkisi, binada olası bir kayma problemi gibi ihtimaller, sürme bazlı izolasyonda çatlaklar meydana getirip, su kaçağının devamına sebebiyet verebilmektedir.

Çelik su depolarının paslanmayacağının düşünülmesi büyük bir hatadır. Uzun süre temizlenmemekten kaynaklı paslanmalar oluşabilmektedir.

Metal alaşım su depolarında oluşan pasların giderilmesi için, epoksi izolasyon uygulaması gerekmektedir.

Birçok şehirde olduğu gibi teknik, profesyonel ekiplerimiz aracılığı ile gerçekleştirilen bu işlem Konya şehrimizde de, tüm ilçelerde uygulamaktayız. Tekdez Dezenfekte; Konya su deposu izolasyonu için kurulan şirketler arasında sektörüne öncülük edip, bir telefon kadar yakınınızda bulunmaktadır.

Depoya daha önce epoksi izolasyon yada başka bir yöntem kullanılıp kullanılmadığının bilinmesi, yeni epoksi uygulamasının uygunluğu ve en doğru teknikle uygulanabilmesi için çok önemlidir. Bu nedenle epoksi uygulamasından önce depo keşfi mutlaka yapılmalıdır.

Bir diğer izolasyon öncesi işlem ise raspalama yapılma işlemidir. Raspalama işlemi metal üzerindeki pasın sökülüp atılması için gereklidir. Bu işlem ileride izolasyon kusmasını önlemek amacıyla yapılmaktadır.

Genel olarak bu kontrollerin amacı, depoya uygulanacak olan epoksinin, kaç kat olduğunda kapatma işleminin gerçekleşeceği, zemine yapışmasını sağlamak ve raspa işleminde deponun zarar görmesini engellemektir.

Konya ve birçok büyük şehrimizde hizmet veren firmamız, güvenirliği ile ön plana çıkmaktadır. Sonuç odaklı çalışan kuruluşumuz, güzler yüzlü personellerimiz ile Konya genelinde su deposu yalıtım hizmeti vermektedir.

Metal alaşım depolar, maliyeti yüksek ve kaliteli depolardır. Tekrar kurulumu oldukça maliyetli olacaktır. Bu nedenle yaşanılan paslanma durumu için uygulanacak epoksi işlemi işinin ehli, ne yapacağını ve nasıl yapacağını bilen, referansları kuvvetli ve profesyonel ekiplerle çalışan bir firma tarafından yapılmalıdır.

Profesyonel ekipler; izolasyon öncesi keşfi doğru, sağlıklı bir şekilde ve sonrasında uygulanacak işlemleri en doğru şekilde uygulayan, sonucunda olması gereken sterilizasyonu sağlayan ekiptir.

Keşif işleminin doğru yapılması, raspalamada delinmeler ve izolasyon da kusmalar olmaması için oldukça önem teşkil etmektedir.

Ayrıca kullanılacak olan epoksi madde de çok önemlidir. Öncelikle insan sağlığını tehdit etmeyecek epoksi maddesi kullanımına özellikle dikkat edilmelidir.

Epoksi izolasyonundan sonra, tekrar aynı problemleri yaşamamak, deponun sağlıklı ve temiz kullanımda kalması için periyodik olarak düzenli temizliğinin yapılması, bu temizlik tarihlerini atlamayacak, özenli ve düzenli temizlik sunacak firma tercih edilmesi, problemlerin tekrar yaşanmaması ve sağlıklı bir depo için oldukça gereklidir.

Tekdez Dezenfekte size özenli ve düzenli temizlik sunmaktadır. Gereken tüm sağlıklı süreçler ve devamlılığı için lütfen iletişime geçiniz.

Su deposu izolasyonu Konya genelinde tüm merkezlere profesyonel metotlar ile uyguladığımız bir hizmet alanıdır.

Beton Su Deposu İzolasyonu;

Beton su depoları yalıtımı için iki farklı izolasyon uygulaması yapılabilmektedir.

Bu yöntemler; Sürme Bazlı İzolayon Yöntemi ve PVC Membran Kaplama İzolasyon yöntemidir. Bu yöntemler kullanış amaçlarıyla ve uygulanan metotlarla birbirinden ayrılan farklı yöntemlerdir.

Büyük şehrimiz Konya ve Konya ilçelerinde su kaçaklarını uygulamalarımız ile kesmekteyiz. Doğru metot ve yöntemlerimizle Konya genelinde izolasyon sektörüne öncülük yapan Tekdez Dezenfekte siz değerli müşterilerine en güvenilir hizmeti sunmaya devam edecektir.

PVC Membran Kaplama İzolasyon ;

Bu yöntem deponun kaplanması olarak düşünülebilir. Solvent içermez. Ortalama kalınlığı 1,5 mm’dir.

Bu yöntemin uygulanabileceği alanlar; zemin ve yanal duvarlardır. Önemlidir ki; 2 katlı depolarda membran kaplama yöntemi orta kata uygulanmaz.

Bu izolasyon yöntemi; su kaçağı fazla olan depolarda uygulanan yöntemdir.

Pvc membran kaplama izolasyon yönteminde, altına herhangi bir astar yada yalıtım işlemi yapılmasına gerek yoktur.

PVC membran kaplama izolasyon yönteminde kullanılacak olan malzeme çok önemlidir. Kesinlikle deponun izolasyon alanına uygun, bu alana göre siparişi verilmiş, kaliteli membranlar kullanılmalıdır.

Eğer izolasyon alanı göz ardı edilirse ve kalitesiz membran kullanımı olursa tekrar su kaçağı oluşma ihtimali çok yüksektir. İzolasyon alanının bilinmesi ve kullanılan malzeme tekrar aynı problemlerin nüksetmemesi açısından oldukça önemlidir.

Konya su deposu izolasyonu olarak plastik hariç bütün su depolarının yalıtım, bakım, izolasyon, onarımı ve tamir hizmetlerini vermekteyiz. Ayrıca Konya ilinde faaliyet gösteren tüm özel, kamu kurum ve kuruluşlarına, konut ve sitelere izolasyon hizmeti sunmaktayız.

Sürme Bazlı İzolasyon ve PVC Membran Kaplama İzolasyon Farkları

1. En belirgin fark öncelikle farklı tamamlanma günleri olmasıdır. Sürme bazlı izolasyon tamamlanma günü 25-35 güne, PVC membran kaplama izolasyon 1-3 güne tekabül etmektedir.

2. Sürme bazlı izolasyon yöntemi tavana da uygulanan bir yöntemdir. PVC membran kaplama izolasyon yöntemi tavana uygulanmaz.

3. Sürme bazlı izolasyon daha çok mevcut suyun sterilizasyonunu sağlamak için yada az su kaçağı olan depolarda uygulanmaktadır. PVC membran kaplama izolasyon ise daha yoğun su kaçağı olan ve aşınmış depolarda uygulanmaktadır.

4. Sürme bazlı izolasyon su kaçağı kesme oranı %65 iken PVC membran kaplama izolasyon su kaçağı kesme oranı %95 daha başarılıdır.

Su kaçağı yoğun olan ve aşınmış depolar da tekrar aynı problemi yaşamamak ve deponun sterilizasyonunun tekrar sağlanması için PVC membran kaplama izolasyon yöntemi kullanımı şarttır. Diğer türlü sürme bazlı izolasyon yönteminde su kaçağının tekrarlaması çok daha yüksek ihtimaldir.

İki yöntemde de, malzemeler solvent içermez ve su alt yüzeyle ilişiğini tamamen kesmektedir.

Su deposu yalıtımı yöntemi diğer temizlik işlemlerine göre daha maliyetli ve zaman alan bir işlemdir.

Su deposu temizliğinde depo tonajı (m3), su deposu izolasyon yönteminde depo(m2) si bilinmelidir.

İzolasyon yapacak olan firmanın mutlaka kalite yetki belgeleri, Sağlık bakanlığı onaylı belgeleri ve personel yetki belgeleri sorgulanmalıdır. Aksi takdirde solvent içeren, kalitesiz malzemeler ile su deposunu daha da kullanılamaz hale getirmekle kalmayıp ciddi derecede sağlıksal sorunlarla baş edilmek zorunda kalınabilir.

Su deposu izolasyonu Konya ilçeleri;

Ahırlı, Akören, Akşehir, Altınekin, Beyşehir, Bozkır, Cihanbeyli, Çeltik, Çumra, Derbent, Derebucak, Doğanhisar, Emirgazi, Ereğli, Güneysınır, Hadim, Halkapınar, Hüyük, Ilgın, Kadınhanı Karapınar, Karatay, Kulu, Meram, Sarayönü Selçuklu, Seydişehir, Taşkent, Tuzlukçu, Yalıhüyük, Yunak

Konya su deposu izolasyonu hizmetlerimizi Konya tüm ilçelerinde vermekteyiz.

Sağlık Bakanlığı onaylı, Türkiye geneli hizmet veren Tekdez firması, kurumsal ve profesyonel ekibiyle en doğru ve sağlıklı sonuçlar için siz değerli müşterilerimize hizmet vermektedir.

Randevu ve talepleriniz için lütfen iletişime geçiniz.

Böcek ilaçlama ve haşere ilaçlama hizmetleri için bize ulaşın:
(0212) 554 0 555

su deposu izolasyonu