Hemen Arayın

Su Deposu Yosun Sorunu ve Çözümü

Yosun problemi en fazla yalıtımı yapılmamış beton depolarda ve plastik, fiber depolarda rastlanmaktadır. Su deposunun zemin ve yanal duvarlarında oluşan yosunların birçok nedeni olabilir.
Bunların başında su taşıma hattının kirliliği, değerler bakımından yüksek olan kuyu ve taşıma suyu kullanımı, depoların normalinden fazla güneş ışığına maruz kalması, uzun süre temizlik yapılmadığı için bakterilere bağlı yosunlanma, depodaki su kullanım oranının düşük olması gelir. Yosunlanma oluşan bir depoda bakteri tespit edilmesi yüksek muhtemeldir.

Yosunlanmayı önlemek için deponuzun karakteristiğine ve kullanım alanlarınıza göre şu uygulamaları yapmakta fayda bulunmaktadır. Su deposu plastik yada fiber ise 6 ayda bir düzenli temizlik ve bakımlarını yaptırıp güneş ışığından korunaklı hale getirmeliyiz. Mümkünse depoyu en az güneş alan bölgeye kurmalı ya da depo üzerini kaplama yaptırmalıyız.
Su deposu beton ise 6 ayda bir düzenli temizlik ve bakımlarını yaptırıp, havalandırma sistemini kurdurmalıyız. Ayrı bir havalandırma tesisatı yok ise depo kapağını içeriye temiz hava alabilecek ve atık madde taşımayacak şekilde yapılandırmalıyız. Örneğin apartman boşluklarındaki havalandırma pencereleri gibi.
Her koşulda su depoları altı ayda bir ve devamında periyodik olarak temizlenmelidir. Böylelikle bakteriye bağlı yosun oluşumunun önüne kısa sürede geçebiliriz.

Yosun çıkan depoda yılda bir kez komple tesisat temizliğinin de yaptırılmasında büyük fayda bulunmaktadır. Tesisat temizliği depodan çıkan suyun kullanım alanlarımıza gelene kadar izlediği tüm taşıma boru hatlarının temizlenmesi hizmetidir.

Su depoları, hemen her alanda kullanımı sağlanan ve önemli bir ihtiyaç olan suyun muhafaza edildiği alanlar olarak karşımıza çıkmaktadır.
Su depolarının kendi içinde birçok çeşidi bulunmakta ve temizliği yapılmayan depolarda çeşitlerine göre problemler meydana gelmektedir.

Su deposu yosun sorunu ve çözümü konusu bu problemlerden doğmakta ve çözüm nitelikli hizmet sağlamakta olan firmamız tarafından doğru bilgilendirme ile profesyonel hizmet sunulmaktadır.
Yosun problemi daha çok plastik depolar da karşılaşılan problemler olarak bilinmekte ve uzun süreli temizliği sağlanmamış depolar da depo içerisine oldukça zarar vermektedir.
Suda koku ve tat farklılığına sebep olmakta ayrıca koliform bakterisinin de ürediğinin göstergesi niteliğinde bir sorun olarak karşımıza çıkmaktadır.

Koliform bakterisi; depo içerisinde arındırılması oldukça zor ve yüksek ateş, ishal, kusma, bulantı gibi ciddi boyutta rahatsızlıklara neden olan bakteri çeşididir.
İnsan sağlığını ciddi boyutta tehlikeye atmakta olan bu tür durumlara sebebiyet verilmemesi ancak düzenli ve periyodik temizlikten geçmektedir.
Yosun tutmaya elverişli depolar olan plastik depoların en geç 6 ayda bir düzenli ve periyodik olarak temizliğinin sağlanması sağlıklı kullanım ve yosun problemi için oldukça etkili bir çözüm olacaktır.
Ancak yosun oluşumunu hızlandıran sıcaklık etkisi göz ardı edilmemeli ve depo güneş alan bir alanda kurulu ise konumu değiştirilmelidir. Konumunun değiştirilememesi durumunda dış yüzeyi siyah gibi koyu bir renkle boyanmalı ve ısıyı alımı en aza indirgenmelidir.

Deponun kurulumunda gerekli tedbirlerin alınması ve Sağlık Bakanlığı 2007/67 genelgesin de belirtildiği gibi deponun en geç 6 ayda bir temizletilmesi sağlıklı kullanım için önemli bir konu olarak karşımıza çıkmaktadır.
Sağlık Bakanlığı tarafından oldukça hassasiyetle kontrolü sağlanan depo temizliği, insan hayatına verilen önemin ve sağlıklı yaşam için temiz su kullanımının da önemini açıkça gözler önüne sermektedir.
Bu durumda alınması gereken tedbirlerden bir diğeri ise depo temizliğinin Sağlık Bakanlığı yetkili kuruluşlar tarafından sağlanması gerekliliğidir. Su deposu yosun sorunu ve çözümü ancak yetkili bir kuruluş tarafından sağlanan hizmet ile sağlıklı sonuç verecek bir işlem olacaktır.
Aksi takdir de; depo içerisinde zarar verecek işlemler uygulanabilmekte ve yosun sorunu çözme kavuşmadığı gibi daha zararlı sağlıksal problemlere neden olunabilmektedir. İşinin ehli firmalar tarafından hizmet sağlanarak sağlıklı su kullanımı güvence altına alınmalıdır.
Yetkili bir kuruluş; Sağlık Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş bir kuruluş olması anlamını taşımaktadır. Ayrıca; tüm yetki ve kalite belgeleri eksiksiz, iş sağlığı ve güvenliği sertifikası, TÜRKAK Akredite İSO 9001 kalite yönetim sistemi belgesi ve personel yetki belgeleri eksiksiz olarak hizmet sağlanması güvenilir hizmetin adresi niteliğinde olmaktadır.

Tekdez; Sağlık Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş olup tüm yetki ve kalite belgeleri eksiksiz olarak profesyonel ekipleri ile Türkiye geneli hizmet vermekte olan kurumsal bir kuruluştur.
Firmamız ile iletişime geçtiğinizde detaylı bilgi sonrası talep ile birlikte randevu oluşturulmaktadır.
Randevu gününde profesyonel ekipler tarafından su deposu yosun sorunu hizmeti sağlıklı bir şekilde çözüme kavuşturularak depo sağlıklı kullanıma teslim edilmektedir.
Temizlik öncesi ve sonrası depo resimleri tarafınıza aktarılmakta ve güvenilir hizmet açıkça paylaşılmaktadır.

Tekdez; yıllardır kaliteli ve güvenilir hizmetin adresi olmaya devam etmektedir.
Firmamız tarafından temizlik öncesi ve sonrası titiz bir tutum ile takibiniz yapılmakta ve temizlik tarihinde herhangi bir problem yaşamadan tekrarlanacak olan sağlıklı hizmet sunulmaktadır.
Tarafınıza verilecek olan iş tamamlandı formunu herhangi bir denetlemede ibraz edebilir ve bu durumdan daha önemli olan sağlıklı su kullanımı ile insan sağlığını tehdit edici unsurları ortadan kaldırabilirsiniz.
Su deposu yosun sorunu ve çözümü hakkında detaylı bilgi ve talepleriniz için lütfen firmamız ile iletişime geçiniz.

Su deposu temizliği ve dezenfeksiyon hizmetleri için bize ulaşın: (0212) 554 0 555

su deposu